Intalnire cu pestera

Incepand cu anul 2009 activitatile din 'Intalnire cu pestera' au fost preluate de catre 'Speleocamp' [detalii aici]

Intre anii 2005 si 2008, Societatea Nationala de Speologie a organizat sub numele "Intalnire cu pestera" o tabara de 5 zile destinata celor care doresc sa afle mai multe despre pestera si speologie.

"Intalnire cu pestera" a fost un eveniment care s-a adresat in special celor ce doresc sa treaca dincolo de simpla curiozitate fata de pesteri si sa descopere câte ceva din diversele domenii al speologiei. Nu in ultimul rand scoala s-a adresat celor care desi au experienta speologica, au avut prea putin prilejul sa iasa din rutina zilnica si doresc sa-si exerseze deprinderile capatate in timp. Ai avut la dispozitie 5 zile în care ai putut incerca sa întelegi inseamna speologia. Ai aflat cum s-au format pesterile, cum se parcurg in siguranta, cum poti "citi" si realiza o harta de pestera, câte ceva despre vietuitoarele din subteran si
bineinteles cum poti sa protejezi aceasta lume unica. Ai avut la dispozitie 5 zile in care ai putut sa te simti speolog: sa cauti si sa explorezi pesteri, sa inveti ce inseamna sa utilizezi coarda in pestera, sa vizitezi pesteri si nu in ultimul rand, sa ai prilejul sa intalnesti oameni care iti impartasesc pasiunea si impreuna cu care te-ai bucurat de frumusetile Muntilor Apuseni.

In anul 2009 "Intalnire cu pestera" a fost inlocuita de SpeleoCamp, o tabara de lucru in care poti alaturi de speologi sa traiesti atmosfera unei tabere de explorare si cercetare, sa te implici direct in activitatile curente care definesc speologia.

Daca crezi ca speologia te poate interesa si altfel decat ca activitate recreativa in care te duci in excursie intr-un loc "exotic" si vizitezi pesteri minunate in prezenta unui grup de ghizi, incearca SpeleoCamp.

 

Imagini de la "Intalnire cu pestera" 

 

SpeleoCamp

Pictura in intuneric 2016

Ghetarul de la Vartop

Pestera Ursilor

Revista Lumea pesterilor