Video

Pesterile nu inseamna numai imagini feerice cu stalacite si stalagmite albe. Ud, plin de noroi, obosit de efortul depus, ceea ce vrei sa auzi de la coechipierul tau este: - Vino! Continua ...    

 

Ponorul de la Iezere (Ovidiu Guja, Calin Dragan)

Ponorul de la Iezere ne-a tentat din momentul in care l-am vazut prima data. Paul Damm banuia ca apa se scurge in sistemul Coiba Mare - Tauz, dar o colorare facuta impreuna cu Iancu Orasanu a aratat ca apa iese in Ponoras, la Izbucul de la Moara. Am intrat in Ponor cu Stolo si ne-am jucat cu camera de filmat. Peste cativa ani, impreuna cu Jojika am fortat finalul si dupa o decolmatare de cateva ore am trecut mai departe intr-o salita. De aici, dupa 20 de metri gaura pe care vine un curentul de aer devine mult prea stramta. (OviG.)

"La sapat" o zi la sapat de pesteri (Ovidiu Guja, Dan Bogdan, Calin Dragan)

In primavara lui 2008, OviG. descopera o gaura in talvegul vaii. In toamna, impreuna cu Boca incep sa largeasca gaura. Dupa o zi de lucru, OviG. si Stolo intra in Avenul cu doua broaste din Sesul Balicenii. La -12 m avenul devine impenetrabil si inca una din intrarile spre Izbucul de la Gura Apei e prea stramta pentru noi.

 

SpeleoCamp

Pictura in intuneric 2016

Ghetarul de la Vartop

Pestera Ursilor

Revista Lumea pesterilor