Enumeration des grottes visitee - ilustrata

"Enumeration des grottes visitee" este denumirea unei serii de volume, aparute sub egida Biospeologica, in care Renee Jeannel si Emil Racovita fac o descriere a pesterilor vizitate si a cercetarilor efectuate in acestea. Seria 7 incluzand pesterile vizitate intre 1918 si 1927, cuprinde descrierea pesterilor vizitate in Romania. La vremea respectiva, volumul, scris in limba franceza, datorita posibilitatilor tehnice, nu era ilustrat cu fotografii din pesterile vizitate de catre cei doi.  In cadrul proiectului "Enumeration des grottes visitee - ilustrata", urmarim traducerea textului referitor la toate pesterile din Romania pe care le-au vizitat cei doi si ilustrarea lui cu fotografii din cavitatile respective.

Documentul final, livrat sub forma de document pdf, va reprezenta o restituire a unei munci de pionierat, probabil prima lucrare din literatura mondiala care face referire unitara la pesteri aflate si pe teritoriul Romaniei si va fi pus gratuit la dispozitia celor interesati.

Suntem constienti ca o astfel de intreprindere nu poate fi rezultatul muncii unui grup restrans si de aceea ii invitam sa ni se alature pe toti cei dornici sa contribuie la realizarea unei astfel de intreprinderi. Ne puteti contacta, in cazul in care sunteti interesati sa participati la proiect.

Proiectul este un proiect de voluntariat si nu este remunerat.

Pestera Coiba Mare Pestera Alunului

SpeleoCamp

Pictura in intuneric 2016

Ghetarul de la Vartop

Pestera Ursilor

Revista Lumea pesterilor